Košarica je prazna.

Izdelki Biflora 4 Pets za male živali

Visoko kakovostni izdelki za nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje težav domačih živali. Vsi izdelki naravne kozmetike so ročno pripravljeni, na podlagi tradicionalnih receptur in znanstvenih dognanj, iz skrbno izbranih naravnih sestavin ter izvlečkov zdravilnih zelišč.

Povežite se z nami

Obvezna oprema za naravno nego psa

Ljudje vedno bolj posegamo po naravnih proizvodih za nego; od krem za obraz do lesenih zobnih ščetk in naravnih šamponov. Vse to počnemo zato, da bi se izognili škodljivim kemikalijam in aditivom, ki lahko na dolgi rok povzročijo nemalo težav. Koža je naš največji organ, zato res ni vseeno, s čim jo negujemo. Popolnoma enako pa velja tudi za vašega psa!

Naravni izdelki za nego psa


Kaj vse lahko zamenjate za »naravno«?

  • Naravni šamponi in balzami za nego dlake – kožo bodo pomirili, dlako okrepili in so brez škodljivih parabenov, parfumov in drugih sintetičnih snovi.
  • Pripomočki za nego dlake na naraven način po deževnih in blatnih sprehodih – na tak način se lahko izognete kopanju zaradi neprijetnega vonja dlake.
  • Naravne kreme in mazila za celjenje kože in zaščito tačk – psi hodijo po svetu »goli in bosi«. Vneta in poškodovana koža zaradi različnih alergenov zahteva obvezno nego za blaženje težav, bose tačke (blazinice) pa je treba obvezno zaščititi pred vročim asfaltom ali slanimi pločniki.
  • Naravne rešitve za težave, povezane z bolečinami – v obliki razpršil ali mazil, ki lokalno delujejo protibolečinsko in protivnetno.
  • Naravne zobne paste za pse – posebne predstavitve verjetno ne potrebujejo 😀.
  • ...


Od kokosovega olja do kamilice in ognjiča

Kokosovo olje in soda bikarbona s kančkom kurkume postanejo odlična naravna zobna pasta, ki bo pomagala pri vnetih dlesnih. Zmleti ovseni kosmiči lahko v kombinaciji z drugimi, skrbno izbranimi zelišči postanejo super domač šampon za psa in karitejevo maslo je za zaščito pasje kože enako učinkovito in blagodejno kot za našo, človeško kožo. Potem so tukaj še številni različni poparki zelišč, ki pomagajo ob različnih kožnih težavah (od ekcemov do glivičnih vnetij), pa protibolečinski obkladki, ki jih lahko naredimo z zelišči in rastejo na naših vrtovih (sivka, timijan ...). Vneto kožo odlično pomirjata tudi kamilica in ognjič, suho in poškodovano dlako lahko na hitro osvežite tudi z nekaj potegi kokosovega olja na krtači.


Kaj pa eterična olja?

Eterična olja so primerna tudi za pse, če le veste katera lahko uporabljamo in kako. Če se na to ne spoznate, je zato veliko bolj varno, da posežete po že pripravljenih produktih, ki vsebujejo eterična olja za pse za različne namene. Domače eksperimentiranje se lahko v najslabšem primeru konča tudi z zastrupitvijo ali hudo razdraženost kože.


Ker nekaj je gotovo: bolj kot je pes občutljiv, bolj pozorni morate biti, kaj nanašate na njegovo kožo in dlako. Zlasti alergiki temu gotovo na veliko prikimujejo, saj vedo, da lahko že nedolžen šampon za nego pasje dlake izzove težave, ki psa ponovno spravijo v srbečo agonijo.


Narava pa ne bo pomagala, če je ne boste znali pravilno izkoristiti

Naravne rešitve imajo v ljudskem zdravilstvu posebno in močno tradicijo, predvsem pa znanje, ki se je prenašalo iz roda v rod. Tako da ni vsak žajbelj enako dober in učinkovit; pomembno je, kje je rastel, kdaj je bil obran, kako je bil shranjen ... je za nadaljnjo uporabo boljši žajbljev poparek ali tinktura? Odvisno od namena!

Tako da preden se odločite za »vse naravno«, se o tem temeljito podučite, saj lahko z napačno uporabo naredite več škode kot koristi (preberite še enkrat odstavek o eterični oljih nekaj vrstic višje) ali pa izbrana naravna rešitev ne bo učinkovito pomagala pri reševanju težave, ki jo ima vaš pes. To pa bi bila škoda, mar ne?

Če zeliščarstva in naravnih rešitev nimate ravno v malem prstu, vseeno pa želite klasično nego zamenjati za neškodljivo, naravno in učinkovito, se ob naslednjem šopingiranju za psa ustavite v naši trgovini. Spoznali boste široko ponudbo različnih naravnih izdelkov za nego psa; sestavine so lokalnega porekla, nabrane ročno in obdelane tako, kot to zahtevajo pravila narave. Poškodovana pasja koža vam bo hvaležna za mazilo Celilček, boleči sklepi bodo bolj gibljivi s  Protibolečinkotom, dlaka pa bo prijetno sveža s pomočjo Pršila za dišeč kožušček – in to vse na popolnoma naraven in neškodljiv način!

>> Preverite ponudbo za naravno nego psa <<<

Vam je bil prispevek všeč in v prihodnje ne želite zamuditi novih? Potem se prijavite na prejemanje novic tukaj.

Komentar(1)
erika July 02, 2019

Zdravo
moram pohvaliti vaše mazilo za tačke. Po dveh tednih uporabe ima psička tačke zelo mehke in gladke kot da sploh ne bi hodila ven. Probala sem že veliko mazil in to je daleč najboljše tako da ga priporočam.

Dodaj komentar

Upoštevaj, da bo komentar objavljen po pregledu in odobritvi.