Košarica je prazna.

Izdelki Biflora 4 Pets za male živali

Visoko kakovostni izdelki za nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje težav domačih živali. Vsi izdelki naravne kozmetike so ročno pripravljeni, na podlagi tradicionalnih receptur in znanstvenih dognanj, iz skrbno izbranih naravnih sestavin ter izvlečkov zdravilnih zelišč.

Povežite se z nami

Osnovna nega psa - negovan kuža je srečen kuža

Ljudje ponavadi za svoje ljubljence skrbijo lepo in odgovorno. Priskrbijo jim zdravo prehrano, redno svežo vodo, dovolj gibanja, obiske pri veterinarju, velikokrat pa pozabijo na negovanje. Nega ljubljenčka je izredno pomembna za njihovo zdravje in počutje, pri tem pa lahko lastniki veliko stvari naredijo sami.

Nega kožuha

Naj bodo kosmatinci dolgodlaki ali kratkodlaki, je priporočljivo vsakodnevno krtačenje dlake. S krtačenjem odstranjujemo odmrlo dlako, poddlanko, iglice, travo, prah; pri dolgodlakih psih preprečimo nastanek vozlov; ob tem pa zaznamo morebitno prisotnost zunanjih zajedavcev ali drugih bolezenskih sprememb. Za lažjo vsakodnevno nego je, za dolgodlake pse priporočljivo striženje, večino psov z resasto dlako trimamo (odstranjujemo odmrlo dlako), ljubljenčkom z poddlanko pa le-to redno odstranjujemo in s tem omogočimo pretok zraka in dihanje kože.

S krtačenjem psu odstranjujemo odmrlo dlako

Pri kopanju je pomembno, da uporabljamo naraven in kvaliteten šampon, saj z napačnim šamponom lahko razmastimo dlako, odvzamemo kislost kože, zmanjšamo varovalno vlogo kožuha ali pa izzovemo kakšno alergijsko reakcijo. Če kožuh sušimo s fenom, smo pozorni, da ga sušimo le z mrzlim oziroma hladnim zrakom. 

Kopanje psa z naravnim in kvalitetnim pasjim šamponom

Nega ušes

Z rednim čiščenjem in pregledovanjem notranjosti uhlja ter sluhovoda se izognemo vnetnim spremembam in nekaterim zajedavcem. Notranjost uhlja očistimo z vlažno krpo, in redno pulimo dlake, ki se vraščajo v uho, s tem preprečimo poškodbe sluhovoda ali bobniča. Če v ušesu opazimo spremembe, kot so rdečica, pretirano nabiranje masla, zajedavce ali pa močan neprijeten vonj, je potreben obist pri veterinarju.

Čiščenje in pregledovanje pasjih ušes

Krajšanje krempljev in nega blazinic

Krajšanje krempljev je izredno pomembno, saj predolgi kremplji lahko vplivajo na deformacijo prstov, sklepov, tačk, v najhujšem primeru celo hrbtenice. Psi, kateri imajo omogočeno dovolj gibanja, si ponavadi kremplje na trših površinah zbrusijo sami, če pa je krajšanje le-teh potrebno to prepustite veterinarju ali pasjemu frizerju.

Krajšanje krempljev pri psih

Ne smemo pa pozabiti na blazinice, katere so pri nekaterih psih zelo občutljive. V poletnih mesecih se izogibajte vročih površin, pozimi pa pazimo, da z našimi ljubljenci ne hodimo po soljenih cestah. Nega blazinic je preprosta, mažemo jih z vazelinom ali posebno kremo, med blazinicam pa redno strižemo oziroma brijemo dlako.

Pasji Frizeraj kontakt

Objavo pripravila: Tija Pivk - Pasji Frizeraj

Oglej si tudi: 
Naravno Pršilo Za Dišeč Kožušček
Naravno Mazilo Za Zaščito Tačk
Naravno Pršilo Osvežilo Za Tačke

Dodaj komentar

Upoštevaj, da bo komentar objavljen po pregledu in odobritvi.