Košarica je prazna.

Izdelki Biflora 4 Pets za male živali

Visoko kakovostni izdelki za nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje težav domačih živali. Vsi izdelki naravne kozmetike so ročno pripravljeni, na podlagi tradicionalnih receptur in znanstvenih dognanj, iz skrbno izbranih naravnih sestavin ter izvlečkov zdravilnih zelišč.

Povežite se z nami

Redna nega krepi vez med tabo in psom!

Ali veste, da nega psa ne vpliva dobro samo na njegovo počutje in sijoč ter mehek kožuh, temveč tudi na vaše razpoloženje? Hja, morda pa vam bo zdaj negovanje psa v večji užitek 😁. Poleg tega pa redna nega krepi vez med vama, kar je gotovo še en razlog več, da nanjo ne gledate kot na nujno zlo, temveč na sprostitveno terapijo – za oba!

Vez med človekom in psom

Zakaj je nega psa lahko več kot samo nega?

Dotik deluje pomirjujoče, poleg tega se med »crkljanjem« tako pri psih kot pri ljudeh sprošča hormon sreče! Krtačenje psa, božanje in nega z različnimi mazili v primeru poškodovane kože je lahko tudi odlična protistresna rešitev, ki bo pozitivno vplivala na vajino počutje.

Človek in pes: naveza, ki blagodejno vpliva tudi na vaše razpoloženje

Obstaja kar nekaj raziskav, ki potrjujejo, da ima druženje s psom pozitivne vplive na zdravje ljudi: že nekaj minut čohanja in crkljanja na dan z vašim kosmatincem je dovolj, da se vam v krvi dvigne oksitocin – hormon sreče. Pasja družba pozitivno vpliva tudi na nivo stresa; ne samo, da so ljudje, ki imajo doma živali, manj pod stresom, tudi stresne situacije dejansko bolje prenašajo! Redno gibanje na svežem zraku pa poskrbi tudi za zdrav imunski sistem in fizično kondicijo obeh. Psi niso samo naši najboljši prijatelji, ampak očitno tudi odlično vplivajo na našo psihofizično kondicijo.


Kako pa psu nega in »crkljanje« koristita na različnih nivojih?


Nego združite s prijetno masažo

Ko na pasje tačke nanesete mazilo, ga vtrite s krožnimi gibi; ko želite kožuh po deževnem in blatnem osvežiti s pomočjo našega odličnega razpršila, ga prav tako v dlako vtrite s pomočjo krožnih gibov, enako lahko naredite, ko boste naslednjič šamponirali psa. Tako boste spodbudili cirkulacijo in sprostili morebitno napetost. Pomislite samo, kako vam prija, če vam kdo privošči »prijateljsko« masažo. Blaten sprehod je lahko odlična priložnost za protistresno terapijo 😀.

Nekateri psi potrebujejo več pozornosti kot drugi, na to vpliva karakter, vzgoja, zgodovina psa in nenazadnje tudi genetika. Naročni psi niso brez razloga naročni psi! Zato pri cartanju, stiskanju in negovanju predvsem upoštevajte, da je tolerančni nivo različen od psa do psa. Nepotrebnega stresa seveda ne želite ustvarjati!


Z nego psa navajate na dotik

Z nežnimi dotiki se počasi krepi zaupanje med psom in lastnikom. Če je pes bolj plašen, ne zaupa ljudem zlahka ali pa se dotikov boji, boste na dolgi rok presenečeni nad rezultati! Seveda morate začeti počasi, odvisno od tega, koliko vam pes dopusti. A z redno bližino in nežnimi dotiki boste vsak dan bližje cilju in čez nekaj časa krtačenje psa ali striženje krempljev ne bo več bav-bav.

Kaj pa, če ima pes tak kožuh, da ne potrebuje redne nege?

Nega in dotiki so seveda zaželeni tudi pri psih, ki na prvi pogled sicer nimajo zahtevnega kožuha: dobro prečesan kožuh paše čisto vsem psom, poleg tega pa lahko z rednimi preglede tako hitreje najdete kakšne nepravilnosti, kot so ranice na koži, bule, zamašene lojnice in drugi izrastki, ki bi jih sicer opazili komaj takrat, ko bi bile že zelo očitne na pogled.

Ni kaj, zdaj pa hitro skrtačit psa, da se bosta oba bolje počutila!



Vam je bil prispevek všeč in v prihodnje ne želite zamuditi novih? Potem se prijavite na prejemanje novic tukaj.

Dodaj komentar

Upoštevaj, da bo komentar objavljen po pregledu in odobritvi.